Stickers Woonkamer

Wandversiering in de woonkamer heeft een grote invloed op het effect van de gehele inrichting. Bekijk onze inspiraties over het decoreren van een huiskamermuur.

Wanddecoratie in de woonkamer - ideeën voor een trendy inrichting

De decoratie van de muur in de woonkamer heeft een grote invloed op het effect van de hele opstelling. Heel vaak is het datgene wat het interieur zijn karakter geeft en zijn stijl benadrukt. Soms is het voldoende om verf, fotobehang, foto's of stickers te matchen om de ruimte volledig te veranderen. We stellen voor om de muur in de woonkamer te versieren.

Er zijn veel ideeën voor het decoreren van een woonkamerwand. U kunt zich laten inspireren door vele bronnen. Een goede zet is om regelmatig te surfen op het internet of in interieurmagazines. U kunt ook de hulp inroepen van een professionele decorateur of interieurontwerper. Een specialist zal u helpen de wanddecoratie aan te passen aan de grootte van de woonkamer en zo fouten te vermijden die de kamer optisch zouden kunnen verminderen en overweldigen.

Tips voor het decoreren van uw woonkamerwand

Dekoracja ściany w salonie powinna być spójna ze stylem wnętrza. Nie każdy nurt pozwala na zastosowanie fototapety z fikuśnym wzorem. Należy także zastanowić się, czy ściana ma jedynie podkreślić charakter wnętrza, czy może być centralnym punktem aranżacji. Dopiero wtedy można przystąpić do szczegółowego planowania dekoracji. Dekoracja ściany w salonie musi także być dopasowana do rozmiaru i pozostałych cech wnętrza. Zupełnie inne rozwiązania można zastosować w małych, dużych, ciemnych, jasnych, wysokich i niskich pomieszczeniach. Ważne jest również rozmieszczenie drzwi, okien, kominka oraz widocznych elementów konstrukcji.

Het versieren van een grote woonkamerwand

Het versieren van een grote muur in de woonkamer zou niet veel problemen moeten opleveren. De eigenaren van ruime kamers hebben veel speelruimte. Het is voor hen dat donkere kleuren verf, behang en fotobehang met grote patronen bedoeld zijn. Het is echter de moeite waard om ze niet op alle muren te plaatsen - het kan het interieur te grof en overweldigend maken ondanks zijn grootte.

Vaak worden bloem- of plantmotieven voor de woonkamer gekozen. Veel mensen kiezen ook voor een muurschildering met een van de beroemde gebouwen of een geometrisch patroon. Decoratieve structuren werken ook goed: marmer, baksteen, beton, steen, imitatie graniet, kwarts sinter, vloeibaar metaal, roest.

De eenvoudigste manier om een grote muur in de woonkamer te decoreren is met verf. In ruime kamers is er ruimte om te spelen met kleuren. U kunt niet alleen kiezen voor donkere kleuren, maar ook voor wat gedurfdere en intensere kleuren. Een goed idee is arcering, het zogenaamde ombre-effect, en een soepele overgang van verschillende tinten. Er zijn verschillende manieren van gelaagdheid. Het is aan te raden om ten minste 4 kleuren te kiezen.

Wanddecoratie in een kleine woonkamer

Wandversiering in een kleine woonkamer moet zorgvuldig worden overwogen. Er bestaat een groot risico op het kiezen van ongeschikte materialen en patronen, waardoor een overdreven effect wordt verkregen of de ruimte optisch wordt verkleind. Bij kleine interieurs passen vooral grote patronen en donkere kleuren niet. Om de muur in een kleine woonkamer te decoreren, kunt u gebruik maken van verf, behang, fotobehangen en stickers, maar ook van natuurlijke materialen of hun imitaties. In feite zijn er geen beperkingen. Vergeet echter niet dat het het beste is om te wedden op felle kleuren en minimalistische patronen. Een donkere kleur kan slechts één van de muren bedekken. Hetzelfde geldt voor een fotobehang, baksteen of hout.

Wie de kamer wat wil opvrolijken, moet kiezen voor een fotobehang met een raammotief of een uitzicht op de open ruimte. Hier komen met hulp afbeeldingen die een brug, strand, oceaan, bergen, bos laten zien - de keuze is echt groot. Ook 3D-behang wordt steeds populairder. Dit is een moderne wanddecoratie in de woonkamer, waardoor u een spectaculair effect krijgt. Om uw interieur te veranderen en niet te veel geld tegelijk uit te geven, is het de moeite waard om te wedden op stickers. Ze zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen extra lijm of andere materialen. In tegenstelling tot de schijn, zijn ze niet alleen geschikt voor de kinderkamer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en bovendien kunt u er bijna elk grafisch ontwerp op zetten. Ze werken vaak goed als wanddecoratie in een kleine woonkamer, veel beter dan een fotobehang of een canavs.

Welke decoraties gaan goed op een woonkamermuur?

Naast het kiezen van de juiste verf, behang en muurschilderingen kun je ook denken aan andere decoraties voor de muur. Tot de meest populaire behoren schilderijen. Ze kunnen worden geplaatst op doek, in een frame of antiframe, maar ook op aluminium of PVC. Grafieken, die uit meerdere delen bestaan, zijn aan te bevelen voor woonkamers. Dit zijn tweeluiken, drieluiken of vierluiken. Ze creëren zeker een interessanter effect dan traditionele schilderijen.

Posters of prive-foto's kunnen ook worden gebruikt als wanddecoratie in een woonkamer. Het is ook een goed idee om er familiesouvenirs of voorwerpen van reizen (bijv. maskers) op te plaatsen. Macramé, oftewel handgeweven tafelkleden, worden ook erg populair. Ze maken de kamer wat gezelliger.

U kunt ook een spiegel aan de muur in de woonkamer plaatsen. Het is een decoratie die vooral in glamourstijl wordt gevonden. Niets staat echter in de weg om het in een andere regeling te weven. Spiegels zijn een goede oplossing voor kleine ruimtes omdat ze ze optisch vergroten.

... meer