Fotobehang Kantoor

Er zijn verschillende soorten behangpapier op de markt. kennen hun eigenschappen en gebruiken om de beste te kiezen.

Behang is al jaren een populaire manier om muren af te werken. Rijke kleuren en interessante ontwerpen maken het mogelijk om unieke arrangementen te creëren. Deze oplossing past in bijna elke kamer van uw huis - kies gewoon het juiste materiaal. Zie welke soorten wallpapers er zijn en hoe ze worden gebruikt.

Behang wordt niet langer geassocieerd met oude appartementen, die enkele tientallen jaren geleden voor het laatst zijn gerenoveerd. Momenteel worden voor de productie ervan hoogwaardige materialen gebruikt en zeer interessante ontwerpen gemaakt. Hierdoor zijn ze een modieus element in het interieur en zetten ze de opstelling perfect in de verf. Soms laten ze toe om een effect te verkrijgen dat geen andere decoratieve elementen kunnen bieden. Er zijn verschillende soorten behangpapier op de markt. De verschillen hebben niet alleen betrekking op het ontwerp, de stijl en de kleuren, maar ook en vooral op de eigenschappen van de materialen die voor de productie worden gebruikt.

Welke soorten behang zijn er?

De soorten behangpapier die op de markt verkrijgbaar zijn:

  • Papierbehang - gemaakt van meerlagig papier,
  • Vliesbehang - gemaakt van speciale geweven stof,
  • Textielbehang - gemaakt van stoffen (meestal katoen, linnen, zijde),
  • Glasvezelbehang - gemaakt van chemische vezels verkregen uit waterglas,
  • Vinylbehang - gemaakt van polyvinylchloride.

Een speciaal type is reliëfbehang. Ze zijn gemaakt van papier, waarop een driedimensionaal patroon in reliëf is aangebracht. Hierdoor is hun oppervlak convex. In de wallpapers zijn ook foto wallpapers opgenomen. Dit zijn verschillende soorten grootformaat afbeeldingen, die worden aangebracht op een vinyl materiaal, zelfklevend of wasbaar. Ze tonen vaak landschappen, imitaties van natuurlijke materialen (zoals baksteen of marmer) en andere motieven.

Het gebruik van behang

Een zeer belangrijk punt is ook het gebruik van behangpapier. Ten eerste is het een decoratief element, dat relatief goedkoop en eenvoudig te installeren blijkt te zijn - praktisch door iedereen zelf te doen. Wallpapers hebben nog vele andere voordelen. De meest genoemde zijn:

  • de mogelijkheid om verschillende motieven te combineren
  • een grote selectie van patronen en kleuren,
  • waardoor interieurs gezellig aanvoelen,
  • het opwarmen van de kamer
  • een manier om snel de stijl van een interieur te veranderen.

Omdat er verschillende soorten behang zijn, is dit decoratieve element van toepassing op elke kamer van het huis. Kies gewoon het materiaal om uw keuken of zelfs uw badkamer te versieren. Ook de vormgeving van de achtergronden biedt veel mogelijkheden. U kunt ze in de hele kamer gebruiken, maar ook een muur of een fragment ervan bedekken. Het is goed om ze te combineren met verf, natuurlijke materialen of hun imitatie. Alles hangt af van de stijl van het interieur. Bovendien zijn er eigenlijk geen beperkingen in het maken van afspraken.

Soorten vinylbehang

Er zijn twee soorten vinylbehang op de markt. Hun toplaag kan worden bedekt met een dunne folie van geplastificeerd polyvinylchloride (PVC) of geschuimd vinyl. De eerste zijn glad, terwijl de tweede dik en zacht zijn, zodat ze goed verschillende onregelmatigheden op de muur bedekken. Het is de moeite waard om er rekening mee te houden dat vinylbehang bedekt kan worden met een laminaat.

Soorten glasvezelbehang

Glasvezelbehang onderscheidt zich door zijn hoge duurzaamheid en zijn resistentie tegen vocht. Dit is mogelijk doordat ze zijn geïmpregneerd met een speciaal preparatiemiddel, dat het materiaal beschermt tegen het absorberen van water. Bijkomende voordelen zijn de niet-ontvlambaarheid en het gemak om schoon te houden. Dankzij deze eigenschappen kunnen glasvezelbehang met succes worden gebruikt in badkamers en keukens. Ze passen bij elk oppervlak - er is een mogelijkheid om ze zelfs op metaal of hout te plakken. Eigenlijk zijn er geen verschillende soorten glasvezelbehang. De enige verschillen zitten in het ontwerp en de kleuren. En ze zijn echt rijk, dus je kunt ze aan bijna elke stijl aanpassen. Het is ook mogelijk om glasvezelbehang herhaaldelijk te schilderen zonder zich zorgen te maken over het verlies van het patroon.

Welk type behang moet u kiezen?

Welk type behang u moet kiezen hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste daarvan is het doel van de ruimte waarin ze gebruikt zullen worden. Keuken en badkamer zijn de meest specifieke interieurs. Er is veel vocht, hoge temperatuur en het grootste risico op vuil. Daarom zijn niet alle soorten behang geschikt voor hen. Het is het beste om te kiezen voor die vinyl, reliëf of glasvezel. Alle soorten behang passen in de slaapkamer en de woonkamer. Het risico op vlekken op de muren in deze kamers is klein. Er is daar ook niet veel vocht. Veel mensen kiezen voor papier of interlining-behang. Voor een meer indrukwekkende styling in deze interieurs wordt gebruik gemaakt van textielbehang. En voor de gang en de kinderkamer is het aan te raden om te kiezen voor behangpapier van vinyl.

Waar moet je op letten voordat je het behang kiest?

Voordat u behang kiest, moet u ook aandacht besteden aan het patroon ervan. Het moet worden aangepast aan de hele opstelling - u moet bijvoorbeeld geen kleurrijk en gedessineerd behang kiezen voor een industriële stijl. Een andere factor is de grootte van de kamer. Wallpapers met uitgebreide graphics zijn niet aan te raden voor kleine interieurs, omdat het de ruimte overweldigend en kleiner zal laten lijken dan het in werkelijkheid is.

... meer