Canvas en Posters Slaapkamer

De kamer moet gezellig en comfortabel zijn, en als hij modieus is, zijn we des te meer bereid er tijd in door te brengen. Ontdek hoe je een slaapkamer kunt inrichten en verven.

Een modieuze en comfortabele slaapkamer - hoe in te richten?

De slaapkamer is een kamer die comfortabel en gezellig moet zijn. Het meubilair moet bevorderlijk zijn voor de ontspanning en tegelijkertijd passen bij de inrichting van het gehele appartement. Alles is belangrijk: muurkleuren, vloerbedekking, meubilair en accessoires. Ontdek hoe je een slaapkamer schildert en decoreert.

Er zijn veel ideeën voor het inrichten van een slaapkamer. Het is het beste om inspiratie op te doen uit gespecialiseerde tijdschriften, websites of interieurcatalogi. Het is de moeite waard om niet alleen de kant-en-klare arrangementen te bekijken, maar ook de toevoegingen zelf - hoofdzakelijk op basis daarvan kunt u uw eigen unieke composities maken en zo het interieur een uniek karakter geven. Het is ook een goed idee om een binnenhuisarchitect in te huren. Een ervaren persoon is in staat om de schoonheid van elke kamer naar voren te brengen - groot, klein, smal, slecht verlicht, met schuine of lage muren.

Hoe moet een slaapkamer eruit zien?

Er is geen kant-en-klare formule voor het inrichten van een slaapkamer. De slaapkamer moet worden ingericht in een stijl die harmonieert met de andere interieurs van het huis of appartement. Tegelijkertijd is het aan te bevelen de ruimte in te richten met elementen die ontspanning en rust bevorderen. Te felle en levendige kleuren en een groot aantal voorwerpen kunnen overweldigend zijn, de indruk van chaos wekken en zo een gezonde slaap belemmeren. Niet alleen mensen die denken aan het inrichten van een kleine of smalle kamer moeten hieraan denken - ook in grote kamers zijn fouten helaas gemakkelijk te maken.

Hoe schilder je een slaapkamer?

De basisvraag is hoe je een slaapkamer schildert. Het is van groot belang de juiste verftinten te kiezen en ze af te stemmen op de andere elementen van de inrichting, ongeacht de stijl en het type van de inrichting. Het is goed te bedenken dat kleuren alleen al veel kunnen doen, bijvoorbeeld de kamer optisch vergroten of het wat comfortabeler maken.

De kleuren van de slaapkamer hangen af van individuele voorkeuren. Veel mensen kiezen voor witte verf. Het kan de kamer verlichten en optisch vergroten. Het is ook een perfecte basis voor verschillende toevoegingen. De kleur groen wordt steeds populairder. Deze kleur wordt geassocieerd met rust en ontspanning. Beige, grijs en blauwe tinten zijn ook in de mode. Het is niet aan te bevelen alle muren van een kamer in felle kleuren te schilderen.

Vergeet niet dat niet alle muren in een kamer dezelfde kleur hoeven te hebben. U kunt slechts één van de muren schilderen (b.v. de muur waar het bed staat). Het kan een sterke tint zijn (bijvoorbeeld rood, flessengroen, marineblauw) of slechts één of twee tinten donkerder dan de hoofdkleur. Een goede oplossing is ook om een behang of fotobehang met een origineel patroon aan te brengen - dit ene decoratieve element kan het interieur volledig veranderen. Je hebt geen speciale vaardigheden of grote financiële uitgaven nodig om dit te doen.

Welke verf moet ik gebruiken om mijn kamer te schilderen?

Het gaat niet alleen om de manier waarop de kamers worden geschilderd, maar ook om het soort verf dat daarvoor wordt gebruikt. Het is belangrijk dat het duurzaam, afwasbaar en gemakkelijk schoon te maken is. Op deze manier is er geen noodzaak voor frequente renovaties. Latex, keramische of emulsieverf werkt goed. Alvorens tot aankoop over te gaan, is het nuttig na te gaan of het product hypoallergeen is en geen stofafzetting bevordert. Vraag, voordat u verf voor de slaapkamer koopt, de winkel om stalen van verschillende kleuren van uw keuze. U kunt er een stuk muur mee verven (of een stuk behang mee beplakken) en op verschillende tijdstippen van de dag nagaan hoe een bepaalde tint er in de kamer uitziet. Heel vaak ziet het er anders uit dan wat je in de winkel ziet.

Hoe richt je je kamer in?

De kamer moet worden ingericht in de stijl die in de andere kamers van het huis is gebruikt. Een consistente inrichting is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar heeft ook invloed op het comfort van de leden van het huishouden. De belangrijkste decoratieve elementen (afgezien van de kleuren van de muren) zijn: meubilair, verlichting en decoraties.

Mensen die de inrichting van de slaapkamer zorgvuldig plannen, mogen niet vergeten dat er niet te veel meubels in de slaapkamer mogen staan. Alleen de volgende zaken zijn voldoende:

 • een comfortabel bed (het hoeft niet groot te zijn),
 • een nachtkastje (of een element dat het kan vervangen: een tafel, een kist),
 • een grote kast.

Als u veel vrije ruimte in uw kamer hebt, kunt u ook denken aan: een relaxfauteuil, een ladekast, een boekenkast, een voetenbankje of een kaptafel. Als het op verlichting aankomt, mogen het niet alleen bedlampjes zijn. Het is een goed idee om ook een kroonluchter in het midden van de kamer te plaatsen en extra lampen of wandlampen op de belangrijkste plaatsen in de kamer (bijvoorbeeld bij de kaptafel of de ladekast).

Hoe scheid je een kamer in een studio?

Er zijn veel manieren om een ruimte af te scheiden in een studio of woonkamer. Dit kan gebeuren met een scheidingswand, schuifdeuren (als er een nis in de kamer is), een scherm, speciale jaloezieën, een glazen wand of meubels. Het hangt allemaal af van uw budget, de overheersende stijl en de grootte van de kamer. Mensen die een kamer in een studio willen afscheiden, moeten zorgen voor een slaapplaats in een donkerder hoek van de kamer. Het is ook aan te bevelen het deel te kiezen dat van de deur af ligt. Het is niet nodig hiervoor te veel ruimte te hebben - slechts zoveel als de breedte van het bed is voldoende.

Slaapkamer decoratie

De decoraties die het beste werken in de slaapkamer zijn:

 • jaloezieën of rolgordijnen,
 • gordijnen,
 • een zacht tapijt,
 • verschillende soorten sierkussens,
 • een deken of een kleed voor het bed,
 • ngelijste foto's of posters,
 • een muurschildering fresco,
 • stickers voor muren of meubels,
 • lampen,
 • levende planten,
 • beeldhouwwerken en beeldjes,
 • herinneringen aan reizen of belangrijke levensgebeurtenissen.

Vergeet niet dat de inrichting van de kamers afhangt van de stijl van uw kamer. Bovendien moet u er niet te veel van hebben. Sommige voorwerpen (souvenirs, beeldjes) kunnen het best in de huiskamer worden geplaatst, waar ze een kostbaarder decoratie kunnen zijn.

... meer
-50%
-50%